طراحی سایت برای تجارت الکترونیک

گاهی تصور می شود تجارت الکترونیک به طراحی سایت و حضور در محیط اینترنت خلاصه می شود که البته اینگونه نیست. ما در این نوشته سعی داریم به طور خلاصه و فهرست وار لیستی را در اختیار شما قرار بدهیم تا با استفاده از آن بتوانید گام به گام با مراحل مختلف طراحی سایت به عنوان یک گام اساسی (و البته نه تنها گام) در راه اندازی تجارت الکترونیک آشنا شوید.

بدون شک راه اندازی هرگونه ایده و فعالیت تجاری؛ چارچوب، قواعد و ابزارهای مخصوص به خودش را دارد. تجارت الکترونیک نیز از این قاعده مستثنی نیست. در همین رابطه، داشتن یک وب سایت به عنوان پایگاه اصلی تجارت شما در محیط وب از اهمیت بسزایی برخوردار است.

به طور کلی با تجربه ای که ما در آنلاینر داشته ایم، به این نتیجه رسیده ایم که برای موفقیت در اینترنت، سه فاکتور لازم است: 1- ایده ی خوب 2- پیاده سازی (طراحی سایت) مناسب 3- استفاده ی صحیح از وب سایت. ما در ادامه ی این مقاله ی آموزشی، سعی داریم تا هر سه فاکتور فوق را بررسی کنیم.

فعالیت خود را دقیق مشخص کنید

طراحی سایت برای تجارت الکترونیک

فراموش نکنید همیشه روشن بودن هدف، یکی از عوامل مهم در کسب موفقیت در هر کاری است. از شاخه ای به شاخه ای دیگر پریدن، و اینکه هر از چندگاهی از مسیری به مسیری دیگر تغییر موضع بدهید؛ هیچ کمکی به افزایش درآمد شما نخواهد کرد.

همچنین در نظر داشته باشید برای انجام تجارت الکترونیک در یک وب سایت مشخص؛ بهتر است آن وب سایت را به یک سمساری شلوغ تبدیل نکنید تا مشتریان شما در آن راحت باشند. این نکته هیچ منافاتی با فروش چندین محصول و داشتن تنوع در فروش و تجارت ندارد. بلکه تاکید بر این است که از قبل برای هر کاری برنامه ریزی کنید. مثلا دقیق مشخص کنید که بر روی چه چیزی و یا چه چیزهایی می خواهید مانور بدهید.

میزان استقبال بالقوه و بالفعل از تجارت خودتان را ارزیابی کنید

میزان استقبال مشتریان از تجارت مورد نظر شما در دو دسته ی کلی قرار میگیرد:

مشتریان بالفعل:

معمولا بیشتر کسانی که به صورت اینترنتی اقدام به حضور در محیط تجارت الکترونیک می کنند؛ این نوع مشتریان را در نظر میگیرند. چرا که به راحتی قابل شناسایی اند. مشتریان بالفعل کسانی هستند که در حال حاضر اقدام به خرید می کنند؛ این نوع مشتریان و نیازهای آن ها کاملا شناخته شده اند. بنابراین فراموش نکنید که برای این نوع مشتریان، فروشندگان زیادی وجود دارند؛ چرا که همانطوری که گفته شد؛ شناسایی آن ها راحت است.

آیا می خواهید بدانید مشتریان بیشتر به دنبال چه چیزهایی هستند؟ برای این مسئله از گوگل کمک بگیرید. گوگل امکانی را با نام google keyword tools فراهم کرده است که به شما کمک می کند تا بدانید که کاربران چه عبارت ها و کلماتی را هرکدام به چه تعداد در اینترنت جستجو می کنند. به این ترتیب شما می توانید شناسایی کنید که در شرایط فعلی کسانی که در محیط وب جستجو می کنند؛ بیشتر به دنبال چه چیزهایی هستند.

مشتریان بالقوه:

در محیط تجارت الکترونیک نیز؛ مثل هر تجارت دیگری ایده های بکر و جدید می توانند در موفقیت شما بسیار موثر باشند. مثلا همه می دانند که وب سایت های فروشگاهی ای که سی دی و … می فروشند، بسیار زیاد اند. منتها فروش یک کالای جدید در این میان و یا ایجاد یک نوع نوآوری در این میان، می تواند سیل مشتریان مشتاق را روانه ی کار شما کند. البته در این مواقع از آن جایی که ابتدا به ساکن مشتریان ممکن است از ایده ی تجاری شما اطلاع نداشته باشند؛ نیاز دارید تا مقداری بر روی وب سایت خودتان تبلیغ کنید.

مقدار سرمایه گذاری خودتان را در نظر بگیرید

بسیار خوب است که واقع بین باشید. هرگونه تجارتی به مقداری سرمایه نیاز دارد. بنابراین هرگز تصور کنید که بدون سرمایه گذاری میتوانید موفق باشید. فراموش نکنید که موفقیت با داشتن فروش کاملا متفاوت است! فروش کم و جزئی هرگز موفقیت به شمار نمی آید.

پیشنهاد ما این است که با در نظر گرفتن میزان کل سرمایه ی اولیه ای که دارید؛ آن را به بخش های مختلف، طراحی سایت، هاستینگ، ثبت دامنه، تبلیغات، تهیه ی تصاویر و …. تقسیم بندی کنید.

برای سایت خودتان یک دامنه ی مناسب انتخاب کنید

داشتن یک دامنه ی مناسب می تواند نقش بسزایی در موفقیت شما داشته باشد. حتی المقدور سعی کنید دامنه ی انتخابی تان کوتاه باشد و در ذهن بماند؛ مثلا نام دامنه ی onliner.ir که کاملا کوتاه بوده (هفت کرکتر اصلی) و از ترکیب online + r استفاده شده تا ماندگاری آن را در ذهن مخاطب با شعار با ما آنلاین شوید…، ایجاد نماید. همچنین بهتر است آدرس اینترنتی دامنه ی شما معرف فعالیت شما باشد. در مورد پسوند دامنه نیز؛ پسوند های .com و .ir (اگر تجارت شما با کاربران ایران هست) را در اولویت قرار بدهید. پسوندهای .net و .org در اولویت های بعدی تان باشند (البته هر کدام از پسوندها، کاربرد و نماد خاص خودشان را دارند که می توانید در مورد آن ها در اینترنت جستجو کنید). همچنین سعی کنید حتما دامنه ی شما با نام خودتان ثبت شود. برای بررسی دومین ها، خالی بودن آن ها و بررسی امکان ثبت، میتوانید از شرکت های هاستینگ اقدام بفرمایید.

یک شعار مناسب برای سایت خودتان انتخاب کنید

حتی المقدور یک شعار مناسب برای وب سایت خودتان انتخاب کنید. جمله و یا عبارتی که به این منظور انتخاب می کنید؛ باید با کار شما همخوانی داشته باشد. همچنین بهتر است با نام دامنه ی شما متناسب بوده، کوتاه بوده و در ذهن بماند.

مثلا شعار وب سایت آنلاینر را در نظر بگیرید: با ما آنلاین شوید… این شعار برای دامنه ی onliner.ir انتخاب شده که مرتبط می باشد. همچنین جمله ای کوتاه و مرتبط با نام دامنه است که ماندگاری مناسبی دارد.

برای طراحی سایت خودتان، یک طرح کلی در نظر بگیرید

قبل از اینکه نسبت به طراحی سایت خودتان اقدام کنید؛ سعی کنید وب سایت های مشابه را (در صورت وجود) مشاهده کنید؛ یک تصور از رنگ بندی و چیدمان و بخش های مختلف وب سایت خودتان داشته باشید. سعی کنید بدون اینکه بخواهید خودتان را درگیر طراحی گرافیکی کنید؛ با استفاده از قلم و کاغذ چیدمان و سلسله مراتب مطالب وب سایت خودتان را تعیین کنید. مثلا تعیین کنید که چه دسته بندی هایی خواهید داشت؛ چه چیزهایی در طراحی سایت شما باید بیشتر به چشم بیاید و روی چه چیزهایی باید بیشتر مانور داده شود.

همچنین در نظر گرفتن این طرح کلی از سایت، به شما کمک می کند تا بهتر و دقیق تر بتوانید سفارش طراحی وب سایت خودتان را به انجام برسانید و در این مسیر با مشکلات کمتری مواجه شوید.

برای سپردن طراحی سایت خودتان، گزینه ی مناسبی انتخاب کنید

امروزه گزینه های بسیار متنوعی وجود دارند که طراحی وب سایت انجام می دهند. اما شما برای موفق شدن، نیاز به طراحی سایت مناسب و با کیفیتی دارید و البته به طور طبیعی نیاز خواهید داشت تا هزینه ی مناسبی نیز برای این کار در نظر گرفته شود.

ما در این قسمت قصد نداریم که فقط طراحی سایت آنلاینر را به شما توصیه کنیم؛ و به همین خاطر فاکتورهای کلی ذیل را برای شما لیست می کنیم تا با رعایت آن ها بتوانید طراحی سایت خودتان را به گزینه ی مناسبی بسپارید:

– ابتدا جستجو کنید و گزینه هایی را برای طراحی سایت خودتان فهرست کنید

– هرگز طراحی سایت خودتان را به کسانی که به صورت منفرد کار می کنند و یا مکان کاری مشخصی ندارند، و یا پیش از این نمونه کار آنلاین مناسبی ندارند، نسپارید. ممکن است ابتدا تصور کنید که چون این افراد اجاره بهای جایی را پرداخت نمی کنند؛ ارزان تر کار می کنند؛ اما توجه داشته باشید کسانی که برای شغل و پیشه ی خود هزینه می کنند؛ بیشتر مراقب نام و اعتبار خود هستند و دسترسی به آن ها به مراتب بهتر، راحت تر و مطمئن تر است.

– متاسفانه همیشه در زمینه های مختلف، کسانی هستند که با رشته های غیر مرتبط و با دانش پایین مشغول به فعالیت هستند و همین مسئله باعث نارضایتی مشتریان می شود. در حرفه ی طراحی وب سایت نیز همینطور است؛ سعی کنید مطمئن شوید کسانی که می خواهید طراحی سایت خودتان را به آن ها بسپارید، رشته ی مرتبط و تخصص لازم (هر دو فاکتور) را داشته باشند.

– به نمونه کارهای گزینه های طراحی سایت تان، نگاه کنید

– حتی المقدور با مشتریان قبلی آن ها (چند مشتری) ارتباط برقرار کنید و میزان رضایت آن ها از خدماتی که دریافت کرده اند را جویا شوید

– از چند گزینه قیمت بگیرید. توجه داشته باشید که تفاوت قیمت ها به 2 دلیل می باشد: 1- تفاوت کیفیت ها 2- همچنین گرانی و ارزانی قیمت های خدمات دهنده. پس برای اطمینان در مقایسه ی کیفیت ها، سعی کنید ریز خدمات را نیز سوال کنید. بعنوان مثال ممکن است شرکت a هزینه ی 450 هزار تومان را به شما اعلام کند، سپس شرکت b نیز هزینه ی 520 هزار تومان را اعلام کند، اما بعدا مشخص شود که شرکت b، فاکتورهایی را در طراحی سایت در نظر میگیرد، که اصلا گزینه ی a، از نظر فنی، توان پیاده سازی آن ها را ندارد و برای پیاده سازی آن ها، هزینه ی 600 هزار تومان را به شما خواهد داد.

– روال پشتیبانی را حتما مشخص کنید. فراموش نکنید که وقتی وب سایت خودتان را تحویل میگیرید، تازه 60% کار شما باقیمانده است!

– صحبت ها و مکاتبات شما و طراح سایت ممکن است چند مرحله باشد؛ در آخرین مرحله فهرستی از تمام تعهدات طرفین آماده کنید و آن را به توافق و در صورت امکان امضای طرفین برسانید.

سیستم مدیریت محتوایی که قرار است طراحی سایت شما با آن انجام شود، مشخص کنید

طراحی وب سایت ها اکثرا با استفاده از سیستم های مدیریت محتوای آماده انجام می شوند. این مسئله بدین معناست که برای راه اندازی و طراحی وب سایت شما نیاز نیست که یک سیستم از پایه تهیه شود. سیستم های مدیریت محتوایی مانند وردپرس، دروپال، جوملا و … وجود دارند که طراحی سایت شما می تواند با آن ها انجام شود.

سعی ما بر این است تا بتوانیم در آینده در مورد طراحی سایت با وردپرس، جوملا و دروپال، مقاله هایی بنویسیم و در آنلاینر منتشر کنیم.

مدیریت وب سایت تان را هوشمندانه انجام بدهید

مخاطبان خودتان را شناسایی کنید و بر همان اساس مطالب خود را بنویسید و منتشر کنید. ممکن است انتشار برخی مطالب، فقط بازدید به وب سایت شما بیاورند، اما برخی دیگر همراه با مشتری باشند؛ این مطالب را حتما مقایسه کنید.

همچنین توجه داشته باشید که امروزه گوگل مطالب کپی شده را شناسایی کرده و صفحات مربوط به آن ها را تا جایی که بتواند نادیده میگیرد. پس هرگز اقدام به کپی برداری محض نکنید.

در نوشتن مطالب، سعی کنید کلمات کلیدی ای که برای شما مناسب هست را حتما در متن بگنجانید. کلمات کلیدی ای که تمایل دارید اگر کسی آن ها را در اینترنت جستجو کرد، به وب سایت شما بیاید.

سایت خودتان را با سلیقه به روز رسانی کنید

نمیتوان نقش زیبایی وب سایت در جلب نظر مشتریان را نادیده گرفت. از طرفی زیبایی وب سایت باعث اعتماد مشتریان نیز می شود.

زیبایی وب سایت به دو فاکتور بستگی دارد: طراحی سایت و تصاویر به کار رفته در مطالب. در بخش اول که قبلا راهنمایی تان کردیم، اما در بخش دوم خودتان سعی کنید از تصاویر مناسب و مرتبط با متن استفاده کنید.

سعی کنید حتما نظر مخاطبان خودتان را داشته باشید

می توانید هر از چندگاهی نظرسنجی داشته باشید، و یا در حین انتشار مطالب، از مخاطبین خودتان بخواهید تا دیدگاه خودشان را در مورد وب سایت به شما بگویند و یا از فرم تماس برای این مسئله استفاده کنند. همچنین در صورتی که تماس تلفنی با مشتریان خودتان داشتید، سعی کنید نظر آن ها را جویا شوید و …

هوشمندانه تبلیغات کنید

به طور مسلم، هرگونه کسب و کاری نیاز به تبلیغ نیز دارد. البته امر تبلیغات بسیار پیچیده است و بیان تمام تجربیات ما در این مقاله نمی گنجد، اما به طور کلی موارد ذیل را در نظر داشته باشید:طراحی سایت برای تجارت الکترونیک

– تاجایی که امکان دارد، در وب سایت هایی که با کار شما مرتبط هستند، تبلیغات کنید

– گول تعداد زیاد بنرها و متن های تبلیغاتی وب سایت های مختلف را نخورید! ممکن است بنرها مربوط به شرکت های تبلیغاتی مختلف باشند.

– وب سایت مورد نظر برای تبلیغات را از نظر رتبه ی الکسا و پیج رنک گوگل بررسی کنید

– سعی کنید وب سایت هایی که می خواهید در آن ها تبلیغ کنید را مدتی زیر نظر داشته باشید و دقت کنید که آیا کسانی که پیش از شما به آن وب سایت تبلیغات داده اند، بعد از آن باز هم تبلیغات خودشان را تمدید کرده اند یا خیر؟

– در تبلیغات متنی، از عبارت های کوتاه استفاده کنید. مثلا بهتر است از “فروش آنلاین کتاب” استفاده کنید و نه “فروش آنلاین کتاب در سراسر کشور و به صورت شبانه روزی”.

– اگر قصد دارید با استفاده از بنرهای تبلیغاتی، تبلیغ کنید، از بنرهای فلش پرهیز کنید. چرا که بسیاری از کاربران تبلیغات فلش را نمی بینند. بخاطر اینکه یا پلاگین های اجرای آن ها را ندارند و یا افزونه هایی روی مرورگرشان نصب کرده اند که اجرای فایل های فلش را محدود می کند.

دریافت اطلاعات بیشتر

جهت اقدام به سفارش طراحی سایت و یا دریافت مشاوره های بیشتر با ما تماس بگیرید.

به این صفحه رتبه دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان
Scroll to Top