طراحی پرسونای مخاطب در بازاریابی اینترنتی

به پیداکردن شناخت دقیق از مخاطبان و جمع آوری اطلاعاتی مثل، ویژگی ها ترجیحات و الگوهای فکری و رفتاری مخاطب، پرسونای مخاطب می گویند. پرسونای مخاطب به معنی رسیدن به شناخت دقیق از مخاطبان می باشد. طراحی پرسونای مخاطب، یعنی شما قبل از اینکه محتوا تولید کنید، مخاطبان خیالی برای خود بسازید و با توجه به اطلاعات آنها برای آنها محتوا تولید کنیم.

شما در زمان تولید محتوا باید به این موضوع توجه کنید؛ که این محتوا برای چه کسی تولید می شود، و چه شخصیتی قرار است.چه مخاطبی از این محتوا بازدید می کند. اکثر افراد تصور می کنند تولید محتوا به معنی ایجاد محتوا با توجه به تخصص و زمینه کاری است. و تصور می کنند که فقط یک مقاله بنویسند که به کار و تخصص آنها مربوط باشد. و اصلاً به اینکه مخاطب ما چه کسی است توجه نمی کنند.

امروز در این مقاله تیم آنلاینر قصد دارد به شما آموزش دهد که بتوانید مخاطب خود را به کمک پرسونای مخاطب بشناسید.

 

1. پرسونای مخاطب چیست؟

پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان
الگوهای فکری و رفتاری مخاطب پرسونای مخاطب است.

به جمع آوری اطلاعاتی مانند، الگوهای فکری و رفتاری از مخاطب را پرسونای مخاطب می گویند. کلمه ی پرسونا نشان دهنده شخصیت یک فرد است. پرسونای مخاطب رفتار و عملکرد یک فرد می باشد، و در حوزه های مختلفی مثل روش زندگی، محل زندگی، مجموعه رفتار و کارهای او در برابر مسائل متفاوت و حتی وضعیت مالی است.

افرادی که در زمینه بازاریابی و استراتژی محتوا فعالیت دارند، سعی می کنند به کمک پرسونا، رفتارها و انتخابات مخاطب خود را پیش‌بینی کنند و محتوای خود را متناسب با نیاز مخاطبان، تولید و ارائه کنند. برای تولید کنندگان محتوا یا بازاریابان محتوا در کسب و کارهای اینترنتی داشتن شناخت دقیق از مخاطبان از اهمیت بالایی برخوردار است.

بهتر است بدانید که بیشتر شکست ها در بازاریابی محتوا به دلیل نداشتن شناخت دقیق از مخاطبان می باشد. شخصیت سازی از جمله کارهایی است که بازاریابان محتوا باید انجام دهند. همچنین باید بتوانند از مخاطبان خود یک شخصیت فرضی بسازند و با توجه به آن ها محتوای مناسب تولید کنند.

2. چرا طراحی پرسونای مخاطب مهم است؟

پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان
دریافت اطلاعات مشتری

تصور کنید محصولاتی دارید و می خواهید برای آنها مشتری پیدا کنید. چه افرادی به این محصول نیاز دارند؟ قیمت محصول مناسب یک فرد پولدار است یا فرد با درآمد معمولی؟ تمام این ها سوالاتی هستند که شما باید در هنگام تعیین پرسونای مخاطب از خود بپرسید. هر چقدر این جزئیات بیشتر باشد کار برای شما راحت تر می شود.

شناخت دقیق از مخاطبان و طراحی پرسونای مخاطب، کمک های بسیار زیادی به ما می کنند مانند:

  • ایجاد محتوا
  • ساخت محصولات
  • ارتباط با مشتریان
  • طراحی بصری سایت
  • و دیگر مواردی که در هر کسب و کاری وجود دارد

از اهداف بازاریابان محتوا دسته بندی کردن مخاطبین با توجه به شخصیت مخاطب، علایق و به طور کلی خصوصیات آنها می باشد.

3. نتیجه نداشتن شناخت دقیق از مخاطبان

پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان
طراحی استراتژی بر اساس پرسونای شاخص

شاید با خودتان بگویید دلیل اینکه بعضی از برندها هزینه های میلیاردی برای تبلیغات می کنند اما باز هم مشتریان آنها کم است چیست؟ این اتفاق دلایل بسیار زیادی دارد. ولی مهم ترین دلیل، نداشتن شناخت دقیق از مخاطبان می باشد. وقتی هیچ شناخت و اطلاعاتی در مورد مخاطبانتان نداشته باشید نمی دانید برای چه کسی و چه محصولی تولید می کنید. در این صورت هم زمان و هزینه خود را هدر کرده اید و در آخر هم هیچ خبری از چیزی که انتظار داشته اید نیست.

حالا اگر شما مشخصات و علایق مخاطبان و مشتریان را داشته باشید و با خلق و خوی آنها آشنا باشید خیلی راحت تر و بهتر می توانید برای آنها محتوا تولید کنید و یا محصولتان را به آنها بفروشید. هدف اصلی از تعیین پرسونای مخاطب پیدا کردن مشتری و یا شناخت دقیق از مخاطبان است.

اگر شما شناخت دقیقی از مخاطبانتان داشته باشید سعی می کنید محصولی را تولید کنید که آنها نسبت به آن محصول روی خوش نشان بدهند و در نتیجه تمام کارهای شما با هدف مشخص انجام شده است و کسب و کار شما با موفقیت مواجه می شود.

4. استفاده از پرسونای مخاطب در تولید محتواپرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان

مشخص کردن استراتژی محتوا و تاکتیک هایی که می خواهیم از آن ها برای تولید محتوا و بازاریابی استفاده کنیم، آن هم بدون استفاده کردن از پرسونای مخاطب خیلی سخت و مشکل است.

پرسونای مخاطب در تولید محتوا باعث می شود محتوا تاثیر بیشتری داشته باشد. چرا که مخاطب درست و خوب بدنبال محتوای درست و خوب است. اگر شما یک محتوای اصولی را تولید کنید مخاطب شما به LEAD و مشتری تبدیل می شود. پرسونای مخاطب باعث بیشتر شدن تبدیل مخاطبان شما به مشتری می شود. شما باید محتوایی تولید کنید که مخاطب به دنبال آن هست نه چیزی تولید کنید که هیچ مخاطبی از آن استقبال نکند.

5. مزایای استفاده از پرسونای مخاطب چیست؟

پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان
دسته بندی مخاطبان با پرسونای مختلف

شما می توانید مخاطبانتان را در دسته بندی های مختلف قرار دهید. این دسته ها شباهت های زیادی با هم خواهند داشت و کار را برای شما آسان تر می کنند. چرا که شما نسبت به نیازهای مخاطبان درک بیشتری دارید و می دانید به چه چیزی نیاز دارند. با استفاده از پرسونای مخاطب شما به یک استراتژی موفق می رسید و این استراتژی باعث می شود محتوای بهتری تولید کنید و درنتیجه به مخاطبان زیادی می رسید.

همچنین شما می توانید با استفاده از ابزارهای زیادی که وظیفه آنالیز را دارند بفهمید کدام دسته از پرسونای مخاطب شما سودآور تر بوده است. به کمک پرسونای مخاطب به راحتی می توانید به یک کسب و کار موفق اینترنتی برسید.

6. جمع آوری اطلاعات برای پرسونای مخاطب

پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان
مصاحبه با افراد و مشتریان

مصاحبه با افراد و مشتریان بهترین روش جمع آوری برای پرسونای مخاطب است. اگر بتوانید بصورت حضوری با مشتریانتان ملاقات داشته باشید خیلی بهتر می شود. در غیر اینصورت شما می توانید به روش های مختلفی اطلاعات مشتری را دریافت کنید.

مصاحبه کردن باعث می شود اطلاعات فوق العاده کاملی در مورد مشتریان بدست بیاورید. و به کمک این اطلاعات می توانید پرسونای دسته ای مخاطبانتان را مشخص کنید. شما می توانید مصاحبه کردن با مشتری را با ساخت پرسشنامه هایی به صورت آنلاین انجام دهید. شما باید اطلاعات زیر را از مخاطبان خود دریافت کنید:پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان

  • جنسیت مخاطب
  • سن مخاطب
  • تحصیلات
  • محل زندگی
  • علایق مخاطب
  • نوع محتوای انتخابی (مقاله، ویدئو یا صوت)
  • شغل مخاطب
  • درآمد ماهیانه
  • میزان سرمایه
  • سرگرمی مخاطب چیست
  • و …

اگر شما در یک فرم از مشتری اطلاعات فوق را بخواهید آن هم بدون هیچ زمینه چینی طبیعی است که مشتری به هیچ کدام از سوال های شما پاسخ ندهد. چرا که از خود می پرسد این اطلاعات برای چیست؟ شما می توانید این اطلاعات را به روش های مختلفی و به آسانی از مشتری دریافت کنید.

7.استفاده از فرم های نظرسنجی برای دریافت اطلاعات

پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان
استفاده از فرم های نظرسنجی برای دریافت اطلاعات

به عنوان مثال شما می توانید یک فرم نظر سنجی با عنوان ( آیا شما هم می خواهید در کمتر از 1 ماه لاغر شوید ) ایجاد کنید. سعی کنید سوالات را بصورت خلاقانه طرح کنید. مثلاً شما می خواهید بدانید مخاطبتان اهل پول خرج کردن هست یا نه باید بپرسید: آیا می خواهید فقط با 500 هزار تومان در یک ماه بیشتر از 10 کیلو لاغر کنید.

برای رسیدن به اطلاعات مخاطبان، شما باید بصورت غیر مستقیم سوالات مورد نظر خود را از وی بپرسید. چرا که اگر در یک فرم بخواهید تمام این اطلاعات را از مخاطب دریافت کنید. مخاطب به شما اعتماد نمی کند و از وب سایت شما خارج می شود.

البطه پرسوناها فقط در وب سایت نیستند، بلکه در بیشتر شرکت ها و… پرسونای مخاطب وجود دارد بعنوان مثال شرکت برنامه نویسی آنلاینر ما نیز برای خودمان پرسونای مختلف زیادی داریم. به عنوان مثال: اطلاعات زیر که مشاهده می کنید نمونه ای از یک پرسونای مخاطب است.

پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان
نمونه پرسونای اعضای شرکت آنلاینر

8. نقش گوگل آنالیتیکس در پیداکردن شناخت دقیق از مخاطبان

پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان
بررسی علاقه مندی مشتریان با گوگل آنالیتیکس

شما همچنین می توانید در ترسیم پرسونای مخاطب از ابزار های مختلفی مانند گوگل آنالیتیکس استفاده کنید. به کمک گوگل آنالیتیکس می توانید بفهمید که مخاطبان به چه موضوعاتی بیشتر علاقه مند هستند و یا در چه روزهایی بیشتر به سایت شما مراجعه کرده اند. و چه ساعاتی را برای رسیدن به چه چیزی در سایت شما گذرانده اند. تمامی این اطلاعات کمک های فراوانی در طراحی پرسونای مخاطب به شما می کند. سعی کنید از اطلاعاتی که گوگل آنالیتیکس در اختیار شما قرار می دهد نهایت استفاده را ببرید.

به عنوان مثال: سشوارهای مارک جانسون از کیفیت بالایی برخوردار هستند و بخوبی در ایران پیدا می شوند.

شاید به خودتان بگویید این به من چه ربطی دارد؟ درسته هیچ ربطی به شما ندارد. ولی این درست همون احساسی است که به مخاطب شما در مواجه شدن.با چیزی که بدنبال آن نبوده دست می دهد. وقتی که هیچ اطلاعات و شناختی از مخاطب ندارید و نمی دانید از شما چه می خواهد.

تصور کنید شما می خواهید.تبلیغات پیامکی سشوار برای افراد ارسال کنید. حال تصور کنید تمام پیامک ها برای افرادی ارسال شده اند که کچل هستند. مخاطب به محض دیدن پیامک شما با خود می گوید؟: چه تبلیغات مسخره ای من که مو ندارم.

حال اگر شما مخاطبانتان را بشناسید می توانید.محصولی را برای آنها تبلیغ کنید که بسته به نیاز آنها باشد. شما می توانید برای افراد کچل تبلیغات شامپوی افزایش رشد مو سر را پیامک کنید.

روش های مختلف بازاریابی

با توجه به اینکه بازاریابی وارد عرصه جدید و بروزی شده، اگر شما خودتان نیایید.و ندانید که چگونه از موقعیت های موجود استفاده کنید. بازنده خواهید بود. روش های بسیار زیادی برای بازاریابی وجود دارد از جمله:

  • بازاریابی اینترنتی
  • بازاریابی پیامکی
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • اینفلوئنسر مارکتینگ
  • و…

تمام این موارد ظرفیت‌های جدیدی هستند.که به شما در تبلیغات کمک فراوانی می کند.و اگر درست از آنها استفاده شود.باعث پیشرفت کسب و کار شما می شود.

طراحی پرسونای مخاطب در بازاریابی اینترنتی

قالب بی نظیر پرسون بهترین قالب فروشگاهی را همین الان از فروشگاه Storina.com خریداری کنید. شما با استفاده از این قالب می توانید یک سایت، با تمام قابلیت های سایت فروشگاهی دیجی کالا راه اندازی کنید.

 

9. هدفمند سازی تبلیغات در پرسونای مخاطب

پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان

شناخت مخاطبان قدم اول است. تصور کنید.شما نمی دانید مخاطبانتان چه افرادی هستند.و به چه چیزهایی نیاز دارند و بدون توجه کردن به این موارد.شروع به تبلیغات گسترده و بی هدف کنید.

شاید چند نفری تحت تاثیر قرار بگیرند.و از شما خرید کنند.ولی در چنین حالتی بخش بسیار زیادی از مخاطبان که می توانستند.به مشتری شما تبدیل شوند.را از دست داده اید.

اگر کمی به اطراف خود نگاه کنید.شرکت ها و بیزینس های زیادی را خواهید دید.که به جای متمرکز شدن.روی بخش های مهم بازار وقت و هزینه خود را در بخش های اشتباه صرف کرده اند.

این بیزینس ها شناخت درستی از مخاطبان خود ندارند.و نمی دانند محصول و خدمات خود را برای چه کسانی ارائه کرده اند. به صورت منطقی تر می توان گفت.اگر شما مخاطب خود را نشناسید نمی توانید.توجهش را جلب کنید.

10. جمع بندی و سخن آخر

داشتن شناخت دقیق از مخاطبان و به کارگیری استراتژی پرسونای مخاطب در هر کسب و کار آنلاینی لازم است. تا زمانی که نمی دانید. مخاطب شما چه کسانی هستند.و دارای چه ویژگی هایی هستند.نمی توانید به بهترین روش به او خدمات ارائه دهید.

طراحی پرسونای مخاطب به شما کمک می کند.که خیلی بهتر بتوانید.با مخاطبانتان ارتباط برقرار کنید. با توجه به اینکه شخصیت و ویژگی های افراد دائماً در حال تغییر است.از یاد نبرید.که طراحی پرسونا باید مدام بروز شود. پس انتظار نداشته باشید همیشه از یک پرسونا استفاده کنید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. و.در کسب و کار اینترنتی شما کمک فراوانی به شما کرده باشد.

پرسونای مخاطب | شناخت دقیق از مخاطبان

به این صفحه رتبه دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان
Scroll to Top