معرفی افزونه Yoast SEO

وردپرس به تنهایی یک پلتفرم خوب برای سئو است. این مسئله از زمانی که Joost مقالهی اصلی خود را به نام «سئوی وردپرس» در سال ۲۰۰۸ منتشر کرد (و آن را چند ماه پیش بهروز رسانی نمود) تا همین الان هر روز برای کاربران اثبات میشود، با این حال این به این معنا نیست که شما نمیتوانید وردپرس را بیشتر از این بهبود ببخشید! افزونهی Yoast SEO از پایه توسط Joost de Valk و تیمش در Yoast طراحی شده تا سئوی سایت شما را از همه جهت بهبود بخشد. اگرچه افزونهی Yoast SEO حتی از این هم فراتر رفته و بهینه سازی فنی سایت شما را هم انجام میدهد ولی وظیفهی اصلی و اولیهی آن این است که به شما کمک کند تا بهتر بنویسید. افزونهی Yoast SEO شما را مجبور میکند تا در زمان نوشتن مقالههای خود یک کلمهی کلیدی کانونی انتخاب کرده و از آن کلمه در همه جا استفاده کنید.

پشتیبانی پریمیوم

تیم Yoast همیشه پشتیبانی فعالی را برای این افزونه در تالارهای گفتگوی WordPress.org ارائه نمی‌کند، اما پشتیبانی ایمیلی آنها همیشه برای کسانی که این افزونه را به صورت پریمیوم خریداری کنند در دسترس است. توجه داشته باشید که نسخهی پریمیوم چندین ویژگی اضافهتر هم دارد، بنابراین صرف هزینه برای آن ارزشمند است. این ویژگیهای اضافه شامل امکان داشتن چندین کلمهی کلیدی کانونی و یک مدیر انتقال مسیر میباشد!

گزارش باگ

گزارش باگهای افزونهی Yoast SEO بر روی سایت گیت هاب انجام میشود. البته توجه داشته باشید که گیت هاب یک انجمن پشتیبانی برای مشکلات نیست و مسائلی که به عنوان باگ شناسایی نشوند بسته خواهند شد.

با افزونهی Yoast SEO بهتر بنویسید

با استفاده از پیش نمایش کوچکی که برای این افزونه طراحی شده میتوانید شمایل پست یا صفحهی خود را در نتایج جستجو ببینید؛ همچنین بررسی کنید که عنوان شما خیلی بلند یا کوتاه نباشد و توضیحاتتان در نتایج جستجو منطقی به نظر برسد. با این روش پلاگین مذکور نه تنها در افزایش رنکینگ به شما کمک میکند، بلکه تعداد کلیکها در نتایج جستجوی واقعی را هم افزایش میدهد.

آنالیز صفحه

بخش آنالیز صفحهی افزونهی Yoast SEO مواردی را که معمولاً فراموش میکنید بررسی میکند. برای مثال بررسی میکند که اگر در پستتان تصویر دارید برای آن تصویر از برچسب جایگزین (alt) استفاده کردهاید یا نه، یا این که آیا پست شما به اندازهی کافی طولانی است یا خیر، یا این که آیا برای پست خود meta description تعیین کردهاید یا خیر و اگر تعیین کردهاید آیا آن توضیحات مشتمل بر کلمات کلیدی کانونی هستند یا نه. همچنین این پلاگین بررسی میکند که آیا از زیرعناوین درون پست خود استفاده کردهاید یا نه، و مواردی از این قبیل.

به علاوه این پلاگین به شما اجازه میدهد تا برای همهی دستهبندیهای خود عناوین و توضیحات متا، برچسب و آرشیوهای طبقهبندی و ویرایش شده ایجاد کنید. همچنین امکان بهینه سازی آن صفحات را هم خواهید داشت.

در مجموع، این پلاگین اطمینان مییابد که محتوای شما همان محتوایی باشد که موتورهای جستجو عاشق آن خواهند بود!

بهینه سازی فنی موتور جستجوی وردپرس

گرچه وردپرس به تنهایی برای سئو مناسب است، اما به چند ابزار کمکی هم نیاز دارد. برای نمونه پلاگین Yoast با یادآوری فعال کردن لینکهای دائمی به نویسنده، شخص را در انجام تنظیمات موردنیاز راهنمایی میکند، اما این پلاگین با بهینه سازی خودکار، درج برچسبهای متا و عناصر پیوندی که موتورهای جستجو به آنها علاقهمند هستند حتی از این هم فراتر میرود.

عناصر پیوند و متا

با استفاده از پلاگین Yoast SEO میتوانید مشخص کنید که چه صفحاتی در نتایج جستجوی گوگل نشان داده شوند و چه صفحاتی نشان داده نشوند. به صورت پیشفرض، این پلاگین به موتورهای جستجو میگوید که همهی صفحات از جمله دسته بندیها و آرشیوهای برچسب را ایندکس کنند، ولی فقط صفحهی اول آن را در نتایج جستجو نشان دهند. چرا که برای یک کاربر عموماً روبرو شدن با سومین صفحه از دسته بندی «شخصی» شما چندان کاربردی نیست، موافقید؟

خود وردپرس معمولاً عناصر لینکهای استاندارد را در صفحات مجزا نشان میدهد، اما Yoast SEO عناصر لینکهای استاندارد را در همهجا نشان میدهد. گوگل اخیراً اعلام کرده که از دو عنصر rel=“next” و rel=“prev” هم در بخش head آرشیوهای صفحه بندی شدهی شما استفاده میکند. این پلاگین به طور خودکار عناصر مذکور را به پست شما اضافه میکند

نقشههای سایت XML

پلاگین Yoast SEO پیشرفتهترین عملکرد را در رابطه با نقشههای سایت XML در میان پلاگینهای وردپرس داراست. به محض انتخاب این گزینه، پلاگین به طور خودکار نقشههای XML سایت را ساخته و وجود آن را به گوگل و بینگ خبر میدهد. این نقشههای سایت XML شامل تصاویر موجود در پستها و صفحاتتان هم میشود؛ بنابراین تصاویر شما در موتورهای جستجو بهتر پیدا میشوند.

با توجه به چگونگی ساخته شدن پلاگین مذکور این نقشههای سایت با استفاده از یک نقشهی سایت ایندکس که برای هر ۱۰ هزار پست به زیرنقشههای سایت پیوند میشود، حتی بر روی سایتهای بزرگ هم کار میکند. این نقشهها همچنین به طور خودکار با انواع پستها و طبقه بندهای شخصی شده هم کار خواهند کرد، و در عین حال گزینهای برای حذف آنها از نقشهی سایت وجود دارد.

به دلیل استفاده از لیستهای مشخصات XSL برای نقشههای سایت، آنها برای انسانها هم به سادگی قابل خواندن خواهند بود، از این رو میتوانید چیزهایی که نباید آنجا باشد را هم ببینید.

بهینه سازی RSS

شما به طور خودکار با افزودن یک لینک به خوراک RSS به منظور هدایت کاربر به مقالهی اصلی، به موتور جستجو میگویید که کجا باید به دنبال منبع اصلی آن مطلب بگردد. با این روش، پلاگین Yoast SEO شانس بالاتر آمدن رنکینگ سایت را بر اساس کلمات کلیدی انتخابی افزایش داده و شما از شر اسکرپرهایی که باعث افت رتبهی سایت شما میشوند راحت میکند!

Breadcrumbs

اگر قالب شما سازگار است و یا بر اساس Genesis یا WooThemes میباشد، که غالباً هم به همین شکل است، میتوانید از نشانگرهای صفحات (Breadcrumbs) استفاده کنید. این قابلیت به شما اجازه میدهد تا یک منوی راهبری ساده بسازید که هم برای کاربر و هم برای موتورهای جستجو فوق العاده هستند. به علاوه این قابلیت در فهم ساختار سایت شما از موتورهای جستجو هم پشتیبانی خواهد کرد.

البته سازگار سازی قالب سایت چندان هم مشکل نیست، میتوانید این راهنما را مطالعه کنید.

ویرایش فایلهای .htaccess و robots.txt

با استفاده از ویرایشگر داخلی فایل میتوانید فایلهای .htaccess و robots.txt وبلاگهای وردپرسی خود را ویرایش کنید، و بنابراین از منظر سئو، در نصب وردپرس به طور مستقیم به دو عدد از فایلهای بسیار مهم دسترسی خواهید داشت.

یکپارچگی اجتماعی

سئو و رسانههای اجتماعی به طرز عمیقی در هم آمیختهاند، به همین دلیل این پلاگین هم به همراه ابزار OpenGraph فیسبوک و به زودی با پشتیبانی از برچسبهای اشتراک گذاری گوگل+ ارائه میشود.

سازگاری با چندسایتی

پلاگین Yoast SEO بر خلاف برخی از دیگر پلاگینها، کاملاً با چندسایتی سازگاری دارد. نقشهی سایت XML با هر تنظیماتی به خوبی کار میکند و حتی گزینهای برای کپی کردن این تنظیمات از یک وبلاگ به یک وبلاگ دیگر یا تعیین یک وبلاگ به عنوان مرجع تنظیمات پیشفرض یک وبلاگ مشخص دیگر در بخش تنظیمات Network وجود خواهد داشت.

کارکرد Import و Export

اگر چندین وبلاگ دارید، تنظیم پلاگینهایی مثل این در همهی آنها شاید کار سختی به نظر برسد، ولی این طور نیست، چون کاری که شما میکنید ساده است: شما ابتدا یک بار این پلاگین را تنظیم میکنید، سپس تنظیمات خود را Export کرده و به آسانی درون بقیهی سایتهای خود Import خواهید کرد. به همین راحتی!

Import کردن اطلاعات از دیگر پلاگینهای سئو در وردپرس

اگر قبلاً از بستهی سئوی All In One یا HeadSpace2 استفاده میکردید، شاید بخواهید همهی عناوین و توضیحات قدیمی خود را به این پلاگین Import کنید. شما میتوانید این کار را از طریق گزینهی Import پلاگین به سادگی انجام دهید. علاوه بر این میتوانید اطلاعات موردنظر خود را از پلاگینهای قدیمی Yoast مثل Robots Meta و RSS Footer هم Import کنید.

آیا نیاز دارید که اطلاعات خاصی را از دیگر پلاگینهای سئو یا قالبهایی مثل Genesis یا Thesis به Yoast SEO منتقل کنید؟ برای انجام این کار میتوانید از پلاگین SEO Data Transporter استفاده کنید. این پلاگین به سادگی فرادادههای سئوی شما را از و به مجموعهای از پلاگینها مثل Platinum SEO، SEO Ultimate، Greg’s High Performance SEO و قالبهایی مثل Headway، Hybrid، WooFramework، Catalyst و نظایر آن تبدیل میکند.

اگر هنوز هم در زمینهی مهاجرت از دیگر پلاگینهای سئو به پلاگین Yoast سوال دارید میتوانید این آموزش مهاجرت را بخوانید.

پلاگین Yoast SEO در زبان شما!

در حال حاضر یک پروژهی عظیم برای ترجمهی پلاگین Yoast SEO به ۲۴ زبان دنیا در حال انجام است. تاکنون ترجمهی دو زبان فرانسوی و هلندی کامل شده، اما ما هنوز برای بسیاری از زبانها نیاز به کمک داریم، پس اگر در زمینهی ترجمه مهارت دارید، لطفاً از آدرس translate.yoast.com به ما بپیوندید.

News SEO

اگر به نقشههای سایت Google News نیاز دارید،پیشنهاد میکنیم ماژول پریمیوم News SEO را امتحان کنید. این ماژول به خوبی با Yoast SEO یکپارچه میشود تا قدرت نقشههای سایتهای خبری و بهینه سازی موتورهای جستجو را با هم ترکیب کند.

به این صفحه رتبه دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان
Scroll to Top